Hizmetlerimiz

Selenoid Valfler

Temel amacı olarak bir akışkanın kontrolünün sağlanması olarak düşünebilirsiniz. Farklı çeşitlere sahip selenoid valfler bulunmaktadır. Genel itibariyle bir selenoid valf içerisinde sabit çekirdek, gizli bobin, bobin uç kısımları, solenoid bobin, hareketli çekirdek, yay ve disk bulunmaktadır.Konum değişimlerinde elektrik enerjisi sağlanırken bobine 220 volta kadar DC ya da AC gerilim gönderimiyle işlem yapılmaktadır. Mıknatıslanma sayesinde bobin içindekinin çekilmesiyle basınçlı hava dolar. Selenoid valf konum değiştirmesi böylelikle sağlanmış olur. Her ne kadar valflerin desteklenmesi için kullanılsa da bazı durumlarda basınçlı havayla ufak bir kanaldan valf konumu da değiştirilebilmektedir. İlk tetikleme hareketleri ise her zaman bobinlerle elde edilir. Zaten bunun haricinde bobinlerin pek kullanıldığını söylemek doğru olmayacaktır. 

Selenoid Valf Ne İşe Yarar?

Çeşitli özelliklere sahip olan akışkan maddelerin kontrollerinin yapılmasında kullanılan bir sistemdir. Seçimlerde kullanım amacı belirleyici olurken akışkanın basınç ve sıcaklığına göre selenoid valf seçimi yapılmalıdır. Ayrıca çalışma voltajı ve hat bağlantı ölçüsü de değişkenlik gösterebilmektedir. Akışkanın partiküllerinden arındırılmış bir şekilde kullanımı da sorunsuz işlem için önem arz eder. Valf girişinde akışkanın basıncının valfe uygun olmasıyla işlemler yapılırken filtre kullanımı da söz konusu olabilmektedir.

Çeşitli teknolojik cihazlarda, araç motorlarında ve bazı sektörlerde kullanılan kapsamlı teknik cihazlarda selenoid valf ne işe yarar sorusu cevaplandırılabilir. Akışkanların kontrolü sağlanırken giriş ve çıkışların doğru yapılması da uygun model seçimiyle ilişkilidir. Hava, gaz, su, buhar, yağ gibi tüm akışkanlarda kullanılabilmektedir. Geçişlerin devamlı kontrolde tutulması için gerekli olan elektromekanik vanaların kullanımlarında akışların sıcaklıklarının 150 dereceden düşük olması gerekir.

Selenoid Özellikleri

9 bölümden bir araya gelen valfin vana ana gövdesi alt kısımdadır. Giriş hattı, çıkış hattı, bobin, sarı bobin, kablo girişi, piston, yay ve orifis diğer parçalarıdır. İki yollu ya da üç yollu selenoid valf çeşitleri bulunurken selenoid valf özellikleri büyük oranda aynıdır. İki yollu çeşidinde bir giriş ve bir çıkış bölümü bulunmaktadır. Diğerinde isse iki çıkış alanı vardır. Normal düzen içerisinde yalnızca bir tanesi açıktır. Ancak Selenoid bobin enerji haline geçmesiyle kapalı olan açık hale gelir, açık olan kapanır.


Resim Galeri